Wonderland

Wonderland - All inclusive city-24h

Autor/izvor: DAZ 29/07/2013

Ovog kolovoza, od 7. do 25. Wonderland, europska arhitektonska platforma u Beč sprema niz događanja vezanih uz socijalnu inkluziju u arhitekturi i urbanizmu, razmjenu ideja i koncepata o suvremenom gradu. Alte Halle u Architekturzentrumu bečkog Museumsquartiera će se ovom prilikom transformirati u sjedište Wonderlanda, u svojevrstan urbani laboratoriji.

Wonderland je platforma europske arhitekture sa sjedištem u Beču. Organizirana u obliku mreže za izmjenjivanje iskustava, informacija i znanja među mladim europskim arhitektima, Wonderland djeluje već 11 godina, pretežito na području srednje Europe, ali i šire. Cilj djelovanja razmjene i njegovanja ideja, koncepata i iskustava se ostvaruje putem radonica, simpozija i istraćivanja koja teže uključiti što više arhitekata kako bi odgovorili na suvremene izazove arhitekture i urbanističkog planiranja.

Ovog kolovoza od 7. do 25. niz takvih događaja odvija se u nedalekom nam Beču. Alte Halle u Architekturzentrum u Museumsquartier-u će se ovom prilikom transformirati u sjedište Wonderlanda, u svojevrstan urbani laboratoriji posvećen socijalnim tendencijama u arhitekturi i urbanizmu.

All inclusive city-24h je projekt Wonderlaba a odvijati će se u tri europska grada – Beču, Berlinu i Kijevu. Svaki grad ima problematične urbane dijelove, što zbog zapuštenosti, što zbog nedostupnosti, što zbog mono-funkcionalnosti (npr. Business district), koja onemogućuje nesmetanu uporabu prostora svim građanima. Cilj Wonderlaba je pokazati krive stavove i greške u planiranju koje dovode do ovakvih situacija. Kroz interakciju međunarodnih i lokalnih stručnjaka te građana i lokalne samouprave radionica će pokušati ukazati na rješenja koja bi mogla prevenirati ovakve scenarije. Inicirani proces bi trebao rezultirati konceptima socijalno inkluzivne arhitekture i urbanizma nastalim u suradnji s građanima i udrugama.

Uz All-inclusive city-24h Wonderland je pripremio i bogati program filmskih projekcija, predavanja te  program za djecu. Nadalje Wonderlab poziva i sve pobjednike natječaja „Rethinking Urbanity“ na razmjenu ideja i iskustava kroz diskusiju i druženje s publikom i europskim kolegama.

Više o programu Wonderland eventa ovog ljeta u Beču pronašite OVDJE.

 

 

strong

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Projekt

STUDIO UP: Hotel Amarin

09/03/2017

Predstavljamo projekt Studija Up, Hotel Amarin smješten u Rovinju.

Projekt

SODA arhitekti – Kuća B

16/02/2017

Predstavljamo projekt studija SODA arhitekti: Kuća B

Projekt

Dinko Peračić i Roman Šilje - Građevinski fakultet u Osijeku

09/02/2017

Predstavljamo projekt autora Dinka Peračića i Romana Šilje: Građevinski fakultet u Osijeku