Performans

Zvučni performans by Ivan Jovanovac

Autor/izvor: DAZ 20/06/2012

Ulazite u lift i spuštate se izvan zgrade, sjedate na bicikl, a oko vas se isprepliću zvukovi automobila, kotača vašeg bicikla, ptica koje vaš nadlijeću, vjetra koji izvija zastave na zgradama i trgovima, žamor ljudi dok prolazite pokraj tržnice. Isključite misli, zatvorite oči i poslušajte svoj izgubljeni trenutak pretočen u zvučnu skulpturu. Ako smo vas zainteresirali, dođite u Društvo arhitekata Rijeka (Dežmanova 2a) u subotu 30. lipnja u 20 sati i poslušajte!

Što bi se dogodilo kada bi svi zvukovi oko vas odjednom utihnuli?
Lutate vlastitim mislima i onda odjednom - neki čudan osjećaj. Kao da nešto nije u redu.
Jeste li ikada u životu čuli apsolutnu tišinu?
Jeste li se ikada koncentrirali na zvukove koje svakodnevno čujete oko sebe?
Znamo da vam je zvuk budilice na mobitelu i predobro poznat, ali što je sa zvukom vaših koraka kada se ujutro polako ustajete iz kreveta i odlazite u kupaonicu?
Puštate vodu koja teče?

Ako ste jako znatiželjni poslušajte ovdje što vas čeka u Rijeci.

Od 03.05. do 19.05.2012. u Galeriji Kupola bila je otvorena audio izložba Ivana Jovanovca pod nazivom ambijenti, a u sklopu Pedalafesta (07.06. - 09.06.2012.) zajedno s I'MM_Media Lab Ivan je pripremio zvučnu instalaciju Baltazar Bicikloscilator gdje je od 4 bicikla i 4 vilice preko mikrofona prenosio specifičan zvuk izazvan okretanjem kotača.


Bicikloscilator, foto: Sindikat biciklista

Rezultati

Ambulanta Gračani

06/03/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja zamjenskog objekta Dom zdravlja Zagreb Centar – AMBULANTA GRAČANI

DAZ

Program rada + članarine za 2020.

20/02/2020

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2020. godinu.

Rezultati

Ambulanta Špansko

17/01/2020

Projektni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za NOVI OBJEKT DOMA ZDRAVLJA ZAGREB ZAPAD – AMBULANTA ŠPANSKO.








Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: