Arhiva novosti

02/02/2012 Obavijest

Rok za prijavu radova na Promišljanje urbanizma produžen do 10.02.2012.

Rok za prijavu znanstvenih radova na Međunarodni znanstveni skup Promišljanje urbanizma produžen je do 10.02.2012. Promišljanje urbanizma je skup koji će se održati u svibnju 2012. u sklopu manifestacije Sezona urbanizma - u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata, Hrvatske komore arhitekata i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.


02/02/2012 hitnaArhitektura

Stižu rješenja hitnih preinaka stanova Novog Zagreba

Nakon još jednog otvorenog savjetlovališta hitnaArhitektura grupe ARCHIsquad, te velikog odaziva građana grada Zagreba i zanimanja javnosti i medija, dođite na prezentaciju hitnih stambenih rješenja koja će se održati ove subote 4.2.2012. u 12:00h, na 1. katu Muzeja suvremene umjetnosti, unutar izložbe Socijalizam i modernost 


01/02/2012 Intervju

Razgovor s Janom Liesegangom iz Raumlabora o javnom prostoru

U prosincu prošle godine u Zagrebu je održano predstavljanje berlinskog Raumlabora - aktivističke grupe arhitekata koji promišljaju grad i urbanizam kroz novu dimenziju. Prillikom njihovog gostovanja ekipa iz pogledaj.to napravila je intervju s Janom Liesegangom, jednim od 9 članova ove grupe i saznala kakve akcije provodi Ruamlabor, kako se doživljava javni prostor u Berlinu naspram Zagreba i mnoge druge zanimljivosti.


01/02/2012 Projekt

Kuća izgrađena od milijardu eura

Pročitajte tužnu životnu priču irskog umjetnika Franka Buckleya, samo jedne u nizu sudbina koje su zadesile brojne obitelji pod utjecajem globalne financijske krize. No u ovom slučaju Frank nije izgubio kreativnost već je problem vrijednosti novca izrazio kroz gradnju kuće preko milijardu nevažećih novčanica.


01/02/2012 Konvencija

Međunarodna konvencija o krajobrazima

Podržite razvoj Međunarodne konvencije o krajobrazima koju inicira IFLA, a koja bi nastojala utvrditi nove standarde i instrumente na području zaštite krajobraza. Otvorena je facebook stranica kao dokaz o podršci struke donošenju konvencije. Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata već je izrazilo svoju podršku i isti korak preporuča svima zainteresiranima.


01/02/2012 Stipendija

Natječaj za rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude 2012

Pogon, Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade objavljuje Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Rok za slanje prijava je 29. veljače 2012. Trajanje rezidencijalnog boravka je od listopada do prosinca 2012.


01/02/2012 Istraživanje

Monologue with KL - informacijski i informatički apstrahirana slika

Na blogu Mire Romana, mladog zagrebačkog arhitekta koji je trenutno na specijalizaciji Computer Aided Architectural Design na ETH-u u Zürich-u nalazi se zanimljiv projekt inspiriran radom Kristine Lenard. Miro uzima apstrahiranu sliku koju KL postiže claude glass ogledalom i zatim stvara drugu apstrakciju koristeći drugačiji alat - kodiranje informacija koje nosi svaki piksel.


01/02/2012 Javni prostor

Peticija za dvije nove klupe u Gajevoj

Na inicijativu Projekta aRs PUBLICAe/1POSTOZAUMJETNOST/ krajem veljače Gradskoj upravi bit će uručen zahtjev za postavljanje dvije nove klupe oko dva stabla neposredno sjeverno i južno od skulpture Razlistana forma Vojina Bakića u pješačkoj zoni zagrebačke Gajeve ulice.


31/01/2012 Nagrada

Ispunite svoj web profil do 5.2. i osvojite pretplatu na Detail ili knjigu Rukopisi Vladimira Turine

DAZ potiče i nagrađuje svoje članove da ispune svoj web profil. U 2012. godini nagrade za najbolji profil sponzorira knjižara UPI-2M BOOKS i u siječnju članove DAZ-a koji ispune svoj profil na webu nagrađuje s jednom godišnjom pretplatom na časopis Detail i jednom knjigom Rukopisi Vladimira Turine.  Rok za uređenje profila smo produžili do 05.02.2012.


31/01/2012 Teniski turnir

Teniski turnir: Isprika Tomislavu Ćurkoviću i Željku Andrašiju!

Prošlog vikenda, 27. - 29.01.2012. održao se prvi teniski turnir za arhitekte i arhitektice u organizaciji DAZ-a i u suradnji s Područnim uredom HKA Zagreb. U nastavku saznajte rezultate turnira i pročitajte kratak izvještaj. Ispričavamo se kolegama Tomislavu Ćurkoviću i Željku Andrašiju zbog pogreške u predstavljanju rezultata u kategoriji muških parova. U nastavku donosimo ispravljene rezultate. Još jednom čestitamo!


31/01/2012 Natječaj Blok Badel

Podsjetnik za prijave na kolokvij i obilazak lokacije Bloka Badel

U sklopu natječaja Blok Badel DAZ organizira stručni skup i obilazak lokacije. Stručna predavanja će se održati 7.2.2012. s početkom u 9.30h u prostorima Društva arhitekata Zagreba, nakon čega će se ići na pregled lokacije. S obzirom na veliki interes za ovaj natječaj molimo Vas da svoje prijave za sudjelovanje pošaljete do četvrtka, 2.2.2012. 


29/01/2012 Predavanje

Predavanje Cristiana Suaue: Eco-frames / The Power of Less

U petak, 3. veljače u 19 h u DAZ-u predavanje će održati španjolski arhitekt s britanskom adresom, Cristian Suau, osnivač Ecofabrica-e.


29/01/2012 Intervju

Intervju s Toyom Itom

Pročitajte intevju u kojem poznati japanski arhitekt Toyo Ito predstavlja projekt s kojim Japan nastupa na ovogodišnjem bijenalu u Veneciji. Tema kojom se japanski arhitekti bave nosi naziv Dom za sve i problematizira izgradnju domova i obnavljanje lokalne zajednice za one koji su svoj krov nad glavom izgubili u prirodnim katastrofama, poput potresa i tsunamija koji su Japan pogodili u ožujku prošle godine.


28/01/2012 U tinelu

Osvrt na razgovor U tinelu: Radovan Delalle i Saša Šimpraga

U utorak 24.01.2012. održan je razgovor iz programa U tinelu na temu: javni prostor. Razgovor su vodili Saša Šimpraga i Radovan Delalle. U nastavku donosimo osvrt na predavanje i nekoliko fotografija.


28/01/2012 Radionica

Osvrt na radionicu Grad, kak imam te rad!

U subotu 21.01.2012. u DAZ-u je održana radionica za djecu u sklopu programa Mala škola arhitekture, Grad kak imam te rad! U nastavku pročitajte kratak osvrt i pogledajte fotografije s održane radionice.


StarijeNovije

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.