THINK public SPACE

01.02.2015 - 01.09.2016

THINK SPACE i Grad Zagreb u okviru projekta „Zagreb za mene“ , kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreba, raspisuju međunarodni, javni, anonimni, u jednom stupnju konceptualni arhitektonsko – urbanistički natječaj - THINK public SPACE.

Program Think Space u 2015. godini doživjet će posebno izdanje pod krovnom temom „THINK public SPACE“. Fokus ovog posebnog izdanja programa biti će usmjeren na javni gradski prostor u europskom kontekstu. Think Space se ovom prigodom udružuje s opsežnim i ambicioznim projektom revitalizacije javnih prostora Grada Zagreb „Zagreb za mene“ kojeg provodi Društvo arhitekata Zagreb u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Akupunkturom grada. U okviru spomenutog će se kroz posebno izdanje natječaj Think Space težiti pronalaženju rješenja za današnje javne prostore na konceptualnoj i teoretskoj razini kao i podizanju vidljivosti i važnosti javnog prostora kao teme gradskog urbaniteta i projekta „Zagreb za mene“.
U skladu s već poznatim premisama programa pokrenutog 2010. godine od strane Društva arhitekata Zagreba, očekuje se progresivno promišljanje prostora i arhitekture kroz prostorno-društvene eksperimente, koji bi mogli poslužiti kao temelj budućim istraživanjima, studijama, projektima i realizacijama brišući granice između arhitekture i srodnih disciplina.

Vezana događanja

11/06/2015 - 11/06/2015

THINK public SPACE razgovor

Povodom ovogodišnjeg posebnog izdanja programa Think Space, 11. lipnja 2015. u 20h u Društvu arhitekata održati će se javni razgovor na temu javnog prostora kao okosnice natječaja THINK public SPACE na kojem će sudjelovati Dafne Berc, Rene Lisac​, Tihomir Jukić i Tomislav Pletenac, dok će Jan Liesegang iz berlinskog raumlabora govoriti o suvremenim participativnim praksama u javnom prostoru.

21/05/2015 - 23/05/2015

Predstavljamo ocjenjivački sud natječaja THINK public SPACE

Think Space i Grad Zagreb u sklopu projekta „Zagreb za mene“ provode međunarodni konceptualni natječaja – THINK public SPACE. Danas vam predstavljamo naš međunarodni ocjenjivački sud koji djeluje u sastavu: Aristide Antonas, Ana Dana Beroš, Izaskun Chinchilla, Jan Liesegang i Karin Šerman, dok više o samom natječaju možete pronaći ovdje te na stranicama programa THINK SPACE.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


VIII Dani zagrebačke arhitekture 2018

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:

Partneri:

 


 

Medijski partneri:


Sponzori: