Haničar Buljan Ivana

Tvrtka:

Ivana Haničar Buljan, dipl. ing. arh., stručna savjetnica u znanosti,
v.d. pomoćnice ravnatelja
Institut za povijest umjetnosti, Zagreb
ihanicar@hart.hr

Rođena 1970. godine u Osijeku. Diplomirala 1996. godine na Arhitektoskom fakultetu u Zagrebu. Od 1996. stalno zaposlena u Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu kao stručna suradnica gdje sudjeluje u terenskim istraživanjima, izradi konzervatorskih studija i obradi planotečne građe. Voditeljica je arhiva Stjepan Planić pohranjenog u Institutu za povijest umjetnosti. U koautorstvu s Darjom Radović Mahečić priredila 2003. godine retrospektivnu izložbu Arhitekt Stjepan Planić – iz arhiva arhitekta.
Godine 2001. apsolvirala poslijediplomski studij Graditeljsko naslijeđe, a od 2006. polaznica je istoimenog doktorskog studija. Od 1995. do 1998. kao voditeljica Klub arhitekata DAZ-a organizira program rada Kluba (izložbe, predavanja, okrugle stolove, simpozije i radionice).
U razdoblju od 2008. do 2011. bila je članica Odbora za zaštitu baštine i prostora Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske. Od 2009.članica Organizacijskog odbora Podusedskih svečanosti
Objavila članke u časopisima Čovjek i prostor, Oris, Kvartal, Prostor te u Radovima Instituta za povijest umjetnosti. Bila je član uredništva Arhitekture, Čovjeka i prostora, Života umjetnosti i trenutno Kvartala. Stručni ispit položila 1999. godine. Posjeduje Dopuštenje Ministarstva kulture za obavljanje poslova zaštitite i očuvanja kulturnih dobara (istraživanje i proučavanje, dokumentiranje te izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta).

http://hart.hr/arhitekti/index/2/Ivana_Hanicar_Buljan

Vezani ciklusi

12/05/2011 - 16/06/2011

Arhitektura i naslijeđe II

Ciklus predavanja Arhitektonsko naslijeđe II 


17/03/2011 - 28/04/2011

Arhitektura i naslijeđe l

Sekcija za Arhitektonsko naslijeđe DAZ-a pokrenula je seriju stručnih predavanja, tribina i prezentacija na temu arhitektonske baštine. Cilj im je  potaknuti aktivniji odnos arhitekata prema radu na zaštiti i očuvanju povijesnih prostora grada Zagreba.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.