Jelinčić Daniela Angelina

Tvrtka:

Daniela Angelina Jelinčić nakon završetka studija etnologije i talijanskog jezika s književnošću 1995. godine zapošljava se u Institutu za međunarodne odnose (IMO) u Zagrebu, gdje i danas radi na istraživanjima u području kulturnog turizma, kulturnih politika i kulturnog razvitka. Magistrirala je i doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s temama vezanima uz kulturni turizam.

Autorica je strateškog dokumenta o kulturnom turizmu koji je hrvatska Vlada 2000. naručila u okviru projekta Hrvatska u 21. stoljeću: Strategija kulturnog razvitka te jedan od autora Strategije očuvanja, zaštite i gospodarskog korištenja kulturne baštine RH Ministarstva kulture iz 2010. kao i Strategije razvoja muzejske djelatnosti Dubrovačkih muzeja iz 2010.

Ekspert je Vijeća Europe za kulturni turizam, konzultant u kulturno-turističkim projektima te član tima Mreže Culturelink. Autorica je knjiga Abeceda kulturnog turizma (Meandarmedia 2008) i Kultura u izlogu (Meandarmedia 2010), suautorica knjige Kultura, turizam, interkulturalizam (Meandarmedia/Institut za međunarodne odnose 2010) te urednica više knjiga o virtualnome kulturnom turizu, urbanome kulturnom turizmu, kulturi i razvoju. Za knjigu Abeceda kulturnog turizma 2010. godine dobila je Nagradu Grada Zagreba.

Nositeljica je kolegija vezanih uz kulturni turizam, upravljanje kulturnim dobrima, ekonomiju kulture i kulturnu raznolikost koje predaje na Sveučilištu u Dubrovniku te Sveučilištu u Zadru te autorica brojnih znanstvenih i stručnih članaka.

Vezane vijesti

23/03/2011 urbanizam.zg

Zagreb kao kulturni proizvod

Prezentacija studije održat će se u četvrtak, 24. ožujka, u 18 sati u DAZ-u
 



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.