Kalendar

Dijalog struka - okrugli stol u DAZ-u

11.12.2012 - 11.12.2012
Ciklus: Dijalog struka
Predavanje
Javna tribina

Pozivamo Vas na okrugli stol Dijalog struka koji će se održati u utorak, 11.12.2012. u 19:00h u Daz-u, u sklopu ciklusa programa posvećenog dizajnu interijera u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba. Gosti okruglog stola su mendžerica Tatjana Bartaković (DesignAgenda), arhitekti Saša Begović (3LHD) i Toma Plejić (Studio Up), grafički dizajner Damir Gamulin te dizajner Nikola Radeljković (Numen For Use).

Okrugli stol Dijalog struka kroz međustrukovnu komunikaciju promovira integralni pristup projektima,  domaću produkciju i timski rad s ciljem uključivanja u dijalog svih dionika od studenata, kreativnih pojedinaca i timova, tvrtki do menadžera,  investitora, te kulturnih i privrednih stratega.

Hostel Goli&Bosi, Studio Up i Damir Gamulin

Moderatori su Robert Križnjak, voditelj sekcije za interijer DAZ-a i Davorka Perić, voditeljica programa DAZ-a.

Dijalog struka održat će se u utorak 11. prosinca u 19 sati u DAZ-u.

Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s tri boda.

Hotel Lone, 3LHD i Numen For Use

 

Prije početka okruglog stola predstavit će se tvrtka  – Iverpan d.o.o. , sponzor predavanja.


 

Program Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba

Sekcija za interijere Društva arhitekata Zagreba osnovana je krajem 2011. godine s ciljem promocije interijera kao multidisciplinarne arhitektonske prakse. U njezinu su djelokrugu prezentacije arhitekture interijera, organizacije izložbi, predavanja, radionica i natječaja, te promocija i vrednovanje realiziranih interijera. U radu Sekcije iznimno je važno i određenje temeljnih obilježja hrvatskog interijera 20. stoljeća u europskom i svjetskom kontekstu koji mogu poslužiti i kao idejne smjernica za budući rad.

Svrha program je upoznati hrvatsku javnost s dosezima svjetskih dizajnera te raditi na promociji hrvatskog interijera i prateće industrije u Europi i svijetu.

Cilj programa je približiti temu interijera studentima arhitekture kroz suradnju s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, te predavanjima pokušati kroz povijesni kontekst hrvatskog interijera i kroz recentne svjetske radove ocijeniti gdje se u globalnim okvirima nalazi Hrvatska, te kako je moguće držati korak s najnovijim svjetskim trendovima u oblikovanju interijera, materijala, te poglavito u profiliranju prateće nacionalne industrijske proizvodnje. Studentima arhitekture i dizajna će se omogućiti da tokom studija kroz suradnju sa arhitektima i dizajnerima, rade na konkretnim projektima interijera a građanstvu podignuti svijest o arhitekturi, kulturi stanovanja, te projektima.

Arhitektima, dizajnerima te povijesničarima umjetnosti omogućiti će se stručno usavršavanje tjekom predavanja i radionica.

Pomoć u stjecanju komparativnih prednosti hrvatskog industrijskog dizajna u odnosu na konkurentski europski i regionalni u iduće dvije godine također je jedan od temeljnih ciljeva Sekcije.
Također će se i kroz medije programom nastojati podignuti svijest o interijeru u arhitekturi.

Teme i predavači ciklusa predavanja posvećenog interijeru:
Saša Begović i Nikola Radeljković, Tatjana Bartaković, Toma Plejić, Damir Gamulin: Dijalog struka
Sandra Meštrović: Arhitektura i scenografija
Robert Križnjak i Roman Vukoja: Sakralna arhitektura (naglasak na interijeru)
Bojan Gagić: Svjetlosne instalacije u interijeru (Instalacija-izložba-izlaganje)
Sekcija za interijere:  Dani otvorenih vrata, savjetovalište za građane
Sekcija za interijere: Radionice i intervencije u javnom prostoru
Renomirani proizvođači materijala za opremanje objekata: Stručna predavanja o trendovima u opremanju objekata
 

Vezane vijesti

29/04/2014 - 29/04/2014

DAR612

Sekcija za interijer najavljuje predavanje zagrebačkog arhitektonskog studija DAR612 koje će se održati u utorak, 29. travnja 2014. u 19 sati u prostoru DAZ-a. Gost na predavanju bit će Dominko Blažević. Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 3 boda, a ulaz je slobodan.

27/03/2013 - 27/03/2013

O svjetlu, sceni i drugim stvarima pro bono

Pozivamo Vas da prisustvujete četvrtom okruglom stolu DIJALOG struka s temom: O SVJETLU, SCENI I DRUGIM STVARIMA PRO BONO koji će se održati 27. ožujka (srijeda) u 19,00h u  prostorijama Društva arhitekata Zagreba (Trg bana Josipa Jelačića 3/1, Zagreb) u sklopu ciklusa programa posvećenog dizajnu interijera u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba. Gošće okruglog stola su arhitektice  Ana Dana Beroš i Mirna Horvat (ARCHIsquad), te mutimedijalni umjetnik Bojan Gagić.

19/02/2013 - 19/02/2013

Sakralna arhitektura - interijer

Pozivamo Vas da prisustvujete okruglom stolu  DIJALOG struka  Sakralna arhitektura - interijer koji će se održati u sklopu  u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba u utorak 19. veljače.

11/12/2012 - 11/12/2012

Dijalog struka - okrugli stol u DAZ-u

Pozivamo Vas na okrugli stol Dijalog struka koji će se održati u utorak, 11.12.2012. u 19:00h u Daz-u, u sklopu ciklusa programa posvećenog dizajnu interijera u organizaciji Sekcije za interijere Društva arhitekata Zagreba. Gosti okruglog stola su mendžerica Tatjana Bartaković (DesignAgenda), arhitekti Saša Begović (3LHD) i Toma Plejić (Studio Up), grafički dizajner Damir Gamulin te dizajner Nikola Radeljković (Numen For Use).

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Dijalog struka

Dijalog struka je program Društva arhitekata zagreba koji se bavi promocijom interijera kao multidisciplinarne arhitektonske prakse. 

Iz ciklusa

25.11.2014 - 25.11.2014
Interijer u niši

29.04.2014 - 29.04.2014
DAR612

03.12.2013 - 03.12.2013
Dva arhitekta

27.03.2013 - 27.03.2013
O svjetlu, sceni i drugim stvarima pro bono

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.