Kalendar

Osvrt na radionicu Grad, kak imam te rad!

27.01.2012 - 27.01.2012
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U subotu 21.01.2012. u DAZ-u je održana radionica za djecu u sklopu programa Mala škola arhitekture, Grad kak imam te rad! U nastavku pročitajte kratak osvrt i pogledajte fotografije s održane radionice.

Na radionici Grad, kak imam te rad! okupio se  veliki broj djece školske, ali i vrtićke dobi koji su u Društvo arhitekata stigli javnim pozivom preko Interneta, novina i radija. Mediji su pozdravili inicijativu koja arhitekturu približava djeci, ponajviše zbog toga što se ne radi isključivo o djeci arhitekata. Voditelj radionice Luka Korlaet, apsolventi AF Zagreb Tamara Vidović, Ena Tadej i  Ivan Zloušić, uz pomoć Anete Mudronje Pletenac odlično su se snašli obzirom na veliki broj zainteresirane djece, koje smo ugostili.  Nagrada za uloženi trud bila su vesela djeca i iskazana želja da ponovo dođu.

Djeca su hrpu kocaka od stiropora  rasporedila u raster ulica, kuća i napravila dio grada u malom, označila su pojedine kuće i na kraju svoje su izgrađene dijelove  grada ponijela kući. U kartonskim kutijama povećali su mjerilo, ušli su u svoje privremene nastambe i mijenjali njihov raspored. Velike kutije-kuće, kretale su se po prostoru DAZ-a i zauzimale pozicije ovisno o dječjim željama. Zvuk te slobode čuo se na Trgu. Djeca i voditelji razgovarili su o doživljaju grada, a dio atmosfere i dječjih doživljaja prostora zabilježili smo fotografijama...



-









Više o programu Mala škola arhitekture - prostor i ja saznajte ovdje.
 

Predavači

Korlaet, Luka, Voditelj radionice

rođen 1974. u Zagrebu; diplomirao 2001. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; dobitnik nagrade prof. Filipovića i Rektorove nagrade; od 2001. radi kao asistent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; od 2007. član HKA; apsolvirao doktorski studij iz oblasti urbanizma; sudjeluje u nastavi projektiranja stambenih zgrada; sudjelovao na brojnim arhitektonskim natječajima te osvojio i nekoliko nagrada od kojih 2 prve; 2009.-2011. član Izvršnog odbora DAZ-a; vodi program predavanja utorkom te uređuje web-stranicu Društva; član Organizacijskom tima Think Space-a; član Odbora za obrazovanje HKA.

Mudronja Pletenac, Aneta, Voditelj radionice

&nbsp; &nbsp;Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Pohađa Interdisciplinarni humanistički poslijediplomski studij Sveučilišta u Zadru.&nbsp;<div>&nbsp; &nbsp;Bavi se arhitekturom kao cjelovitim društvenim oblikovanjem prostora, kroz praksu (projektiranje i realizacije građevina, filmske,tv,izlozbene scenografije, interijera), teoriju (publicistički i znanstveni rad) i civilne akcije (radionice, škole, festivali, performansi, izložbe, izlaganja).&nbsp; Nagrađivana je na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima (s brojnim arhitektima i arhitektonskim uredima kao suradnik i koautor).&nbsp; Sudjelovala je u organizaciji ili izlagala na brojnim institucionalnim i vaninstitucionalnim, domaćim i međunarodnim civilnim akcijama ,znanstveno - istraživačkim projektima, radionicama, izložbama, ljetnim školama i sl. Dugi niz godina bavi se temama edukacije u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.</div><div>&nbsp; &nbsp;Od 2007. aktivno sudjeluje u timu za provedbu programa Arhitektura i djeca, Međunarodne unije arhitekata UIA pri Hrvatskoj komori arhitekata koji organizira i međunarodni simpozij Hura Arhitektura 2009. Od 2010. jedna je od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa PROSTORiJA (programa za osnovnoškolce) i PROSTORzaDRUGE&nbsp; (programa za srednjoškolce) . Organizirala je i vodila dva jednosemestralna ciklusa radionica OBLIKOVNICA u Laubi (program za osnovnoškolce o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti).&nbsp;</div><div><div><div><br></div></div></div>

Vidović, Tamara, Voditelj radionice

Zloušić, Ivan, Voditelj radionice

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Korlaet, Luka
Voditelj radionice

Mudronja Pletenac, Aneta
Voditelj radionice

Vidović, Tamara
Voditelj radionice

Zloušić, Ivan
Voditelj radionice

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.

Iz ciklusa

05.06.2013 - 05.06.2013
Izložba Prostor.i.ja - Mala škola arhitekture 2010.-2013. u MSU

31.08.2012 - 31.08.2012
Počinje nastava i u Maloj školi arhitekture

23.05.2012 - 23.05.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

29.03.2012 - 29.03.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.