Mudronja Pletenac Aneta

Specijalizacija: Arhitektura
Tvrtka:

   Diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Pohađa Interdisciplinarni humanistički poslijediplomski studij Sveučilišta u Zadru. 

   Bavi se arhitekturom kao cjelovitim društvenim oblikovanjem prostora, kroz praksu (projektiranje i realizacije građevina, filmske,tv,izlozbene scenografije, interijera), teoriju (publicistički i znanstveni rad) i civilne akcije (radionice, škole, festivali, performansi, izložbe, izlaganja).  Nagrađivana je na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima (s brojnim arhitektima i arhitektonskim uredima kao suradnik i koautor).  Sudjelovala je u organizaciji ili izlagala na brojnim institucionalnim i vaninstitucionalnim, domaćim i međunarodnim civilnim akcijama ,znanstveno - istraživačkim projektima, radionicama, izložbama, ljetnim školama i sl. Dugi niz godina bavi se temama edukacije u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.
   Od 2007. aktivno sudjeluje u timu za provedbu programa Arhitektura i djeca, Međunarodne unije arhitekata UIA pri Hrvatskoj komori arhitekata koji organizira i međunarodni simpozij Hura Arhitektura 2009. Od 2010. jedna je od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa PROSTORiJA (programa za osnovnoškolce) i PROSTORzaDRUGE  (programa za srednjoškolce) . Organizirala je i vodila dva jednosemestralna ciklusa radionica OBLIKOVNICA u Laubi (program za osnovnoškolce o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti). 

Projekti

Vezane vijesti

14/03/2014 Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Osvrt na prvu radionicu

Prva u ciklusu radionica Prostor i ja  - od Linije i plohe održana je početkom ožujka u Društvu arhitekata uz  entuzijazam mladih polaznika, podršku mladih arhitektica – volonterki i kreativni i metodološki pristup Male škole arhitekture.


17/02/2012 Mala škola arhitekture

Osvrt na radionicu Grad i razlika

U subotu 11.02.2012. u DAZ-u je održana radionica za djecu u sklopu programa Mala škola arhitekture, Grad i razlika. U nastavku pročitajte kratak osvrt i pogledajte fotografije s održane radionice.


09/02/2012 Mala škola arhitekture

Mala škola arhitekture u Sezoni urbanizma: Grad i razlika

U subotu 11.02. 2012. od 10 sati u DAZ-u se održava radionica u sklopu programa Mala škola arhitekture - Prostor i ja. Radionica za djecu od 7-14 godina naziva Grad i razlika odvija se unutar programa Sezona urbanizma. Radionicu vode Gordana Košćec, Aneta Mudronja-Pletenac, Mia Roth-Čerina, Jelena Perić i Davorka Perić, uz asistenciju apsolvenata Arhitektonskog fakulteta Ene Tadej, Tamare Vidović i Ivana Zloušića.


28/01/2012 Radionica

Osvrt na radionicu Grad, kak imam te rad!

U subotu 21.01.2012. u DAZ-u je održana radionica za djecu u sklopu programa Mala škola arhitekture, Grad kak imam te rad! U nastavku pročitajte kratak osvrt i pogledajte fotografije s održane radionice.


21/01/2012 Radionica

Otvorene prijave za novu Laubinu Oblikovnicu

Laubina oblikovnica namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Prva radionica započinje 17. veljače te će se održavati svakog petka u 18:45 sati, sve do 24. svibnja (ukupno 24 školska sata). Radit će se na primjerima iz fundusa Zbirke Filip Trade, a voditelji su Aneta Mudronja i Tomislav Pletenac.


18/11/2011 Radionica

Laubica & Mala škola arhitekture: Granica i ja

Pozivamo vas na radionicu za djecu koja će se održati u Laubi u subotu, 19.11. u 15:00 sati. Prva ovogodišnja radionica Male škole arhitekture pod nazivom Granica i ja, ovaj put u sklopu Think Space / Misli prostor programa gostuje na Laubici.


09/09/2011 Radionica

Laubina školica: Oblikovnica

Laubina Oblikovnica namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Prva radionica započinje 3. listopada te će se održavati svakog ponedjeljka u 19 sati, sve do 19.12. Raditi će se na primjerima iz fundusa Zbirke Filip Trade, a voditelji su Aneta Mudronja i Tomislav Pletenac.


19/03/2011 Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Radionica Ploha i plošnost

U subotu, 19. ožujka, u prostorijama DAZ-a održana je radionica Mala škola arhitekture - Prostor i ja. Temu radionice Ploha i plošnost osmislila je voditeljica Aneta Mudronja Pletenac  (Hura arhitektura), a sudjelovali su učenici O.Š. P. Zrinski i djeca pozvana javnim pozivom. 


05/11/2010 Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Radionica Prostorni crtež

U subotu 06. 11. 2010. s početkom u 10:30 h  u prostorima DAZ-a održana je prva radionica pod nazivom Prostorni crtež iz ciklusa Mala škola arhitekture - Prostor i ja.


Vezani ciklusi

19/03/2016 - 04/06/2016

Mala škola arhitekture - Prostor i ja 2016

Mala škola arhitekture Prostor i ja,  je višegodišnji odgojno obrazovni projekt s ciljem promicanja sadržaja s područja arhitekture i urbanizma među mladima.


01/03/2014 - 07/06/2014

Mala škola arhitekture - Prostor i ja 2014

Radionice zajedno realiziraju učitelji  likovne kulture i razredne nastave, arhitekti te studenti Arhitektonskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Od početka projekta se u radionice organizirano uključuju i osnovne škole grada Zagreba, bilo u prostorima škola ili izvan njih. Posljednja takva suradnja realizirana j

09/10/2010 - 02/06/2012

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.