Kalendar

Počela City Acupuncture radionica u Splitu

07.10.2013 - 07.10.2013
Ciklus: Akupunktura grada

U sklopu projekta "City Acupuncture / Akupunktura grada" u Splitu će se, od ponedjeljka do petka, održati interdisciplinarna međunarodna radionica koja će okupiti više od četrdeset sudionika, mentora i predavača. Budući da će fokus radionice biti gradski kotar Varoš, organizatori su je prigodno nazvali "Akupunktura Varoša". Analizirat će se i razrađivati moguće intervencije u Varošu s ciljem urbanističkog i društvenog doprinosa toj splitskoj četvrti.

Radionica će biti praćena predavanjima relevantnih stručnjaka iz područja arhitekture, urbanizma, dizajna i civilnog društva. Interdisciplinarni timovi odabranih mladih stručnjaka iz regije, pet će dana intenzivno raditi na projektima malih urbanih intervencija u Velom Varošu, s ciljem poboljšanja kvalitete javnih prostora, te poticanja njihovog češćeg korištenja od strane građana.

Već održane radionice skrenule su pozornost šire regionalne javnosti na projekt upravo zbog specifične metode formiranja radionica gdje postoji direktna veza između stanovnika i sudionika u osmišljavanju projekta, ali i velika korist tim istim stanovnicima u vidu izvedenih intervencija koje su namijenjene upravo njima.Posljedica toga je da je „Akupunktura“ već prepoznata u državi i regiji, što je vidljivo kroz veliki broj upita za organiziranjem radionice van međunarodnog projekta u nekim hrvatskim gradovima. Posebno veliki interes iskazan je od strane naselja dalmatinskog priobalja i otoka, čije su lokalne samouprave već samoinicijativno kontaktirale DAS jer u organiziranju ovakve radionice vide veliki potencijal za prostore svojih naselja. Povećani interes prema radionici se događa i unutar stručnih krugova jer kontinuirano raste broj stranih stručnjaka koji žele sudjelovati na radionici kao mentori, predavači i sudionici.

Posljednjeg dana radionice, u petak, 11. listopada, će se u Osnovnoj školi Marjan održati prezentacija svih predloženih rješenja, a stručni žiri će odabrati tri do pet najboljih intervencija koje će se izvesti u prostoru. U žiriju će biti Ana Đeldum u ime Grada Splita, Ana Grgić i Alen Harapin s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Ivica Mitrović s Umjetničke akademije te Dean Stubnja, predstavnik DAS-a.

 

Prijave za radionicu u Splitu bile su otvorene od 5. rujna do 16. rujna 2013. godine.
Zahvaljujemo svima na velikom interesu i zanimljivim prijavama.

OPĆE INFORMACIJE O RADIONICI
Format: međunarodna interdisciplinarna radionica
Lokacija: Varoš, Split
Razdoblje: 7.-11. listopad 2013.
Radno vrijeme na radionici: svaki dan od 9:00 do 19:00 sati
Radni jezici: engleski, hrvatski, srpski, bosanski, makedonski
Sudionici: interdisciplinarni timovi iz Skopja, Beograda, Sarajeva, Splita i Zagreba
Pokriveno u okviru projekta (sudionici iz Zagreba i Splita): putni troškovi. smještaj, radni materijal, ručkovi

Nažalost ovo je zadnja radionica u sklopu projekta no nadamo se da ćete nam se pridružiti u narednim mjesecima tokom kojih nas čekaju brojne realizacije, predstavljanje projekta i konačno završna konferencija u proljeće 2014. godine!

Za više informacija City Acupuncture.

Pokrovitelji:

     

 

Vezane vijesti

24/04/2014 - 24/04/2014

Forum Akupunkture grada: Nove prakse za urbani dizajn

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na Forum Akupunkture grada koji će se održati u Zagrebu, u Muzeju Mimara 24. travnja 2014, u organizaciji Društva arhitekata Zagreb , zajedno s partnerima Kulturnim Frontom iz Beograda, Public Room iz Skoplja , Public Room iz Sarajeva i Društvom arhitekata Splita.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Akupunktura grada

Projekt  City Acupuncture – Akupunktura grada  ima za cilj kroz niz malih i preciznih intervencija u gradskim četvrtima poboljšati kvalitetu urbanog života, povećati socijalnu koheziju lokalne zajednice i ojačati identitet četvrti

Iz ciklusa

24.04.2014 - 24.04.2014
Forum Akupunkture grada: Nove prakse za urbani dizajn

24.04.2014 - 24.04.2014
Održan Forum Akupunkture grada

14.04.2014 - 14.04.2014
Studio BASAR i Projekt CULBURB

10.04.2014 - 10.04.2014
La 27e Région i Collectif etc na Forumu Akupunkture grada


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.