Kalendar

Dođite na završnu prezentaciju radionice Parkovi Vukovara

26.02.2012 - 26.02.2012
Ciklus: Radionica Parkovi Vukovara

U nedjelju 26.02.2012. u 16 sati održat će se završna prezentacija radova s radionice Parkovi Vukovara. Nakon 10 dana radionice, uvodnih predavanja, obilaska lokacije i radnih radioničkih dana kao završetak radionice prezentirat će se projekti pred gostima kritičarima. Prezentacija je otvorena za sve pa vas pozivamo da dođete i pogledate kakve parkove za Vukovar su osmislili sudionici radionice.

Sekcija mladih Društva arhitekata Zagreba u suradnji s Gradom Vukovarom i prof. Mladenom Jošićem, organizirala je interdisciplinarnu radionicu s temom Parkovi Vukovara.

Grad Vukovar odabrao je tri parka za koje se kroz radionicu izrađuje 12 rješenja, tj. po 4 za svaku lokaciju. Za radionicu je odabrano 12 timova, studenata i mladih stručnjaka s arhitekture i krajobrazne arhitekture, koji su nakon obilaska lokacije odabrali jedan od tri ponuđena parka u Vukovaru i na radionici izradili prijedlog uređenja.

Radionica završava prezentacijom radova, a po završetku radionice žiri sastavljen od predstavnika grada Vukovara i relevantnih stručnjaka odabrati  će tri najkvalitetnija rješenja koja  će biti upućena na daljnju razradu i izvedbu. Idejna rješenja poklon su organizatora i sudionika gradu Vukovaru, te će služiti kao podloga za sakupljanje sredstava za izvedbu.

U nedjelju 26.02.2012. u 16 sati u DAZ-u se održava završna prezentacija na kojoj će sudionici prezentirati svoja rješenja.

Prezentaciji će prisustvovati mentori radionice: pred. Luka Korlaet, d.i.a. (Arhitektonski fakultet), zn.nov. Mojca Smode Cvitanović, d.i.a. (Arhitektonski fakultet), Mirjana Miškić Domislić, mag.ing.prosp.arch. (Urbanistički institut Hrvatske) i gosti kritičari: prof. Mladen Jošić, d.i.a. (Arhitektonski fakultet), Tomislav Ćurković, d.i.a. (2A), Saša Begović, d.i.a. (3LHD), dr.sc. Petra Pereković, mag.ing.prosp.arch. (Agronomski fakultet), Damir Ljutić, d.i.a. (Dva plus, DAZ).


Timovi koji sudjeluju na radionici:

Kristina Miljački Matak / Maja Posavec / Miroslav Posavec
Kaja Šprljan Bušić / Ana Raguž / Martina Ljubičić / Margita Grubiša
Nikolina Krešo / Francois Vahe
Mateja Petronijević / Sara Stojaković / Ana Toth
Ivana Tomašević / Silvija Glažar / Katarina Ćović
Tina Galešić / Lea Kovač / Ivana Krstinić
Lana Trobentar / Nikola Šimunić / Ana Mrđen
Nikolina Muža / Iva Jelinčić
Roberta Škugor / Mirka Škudar / Sandra Smiljanić
Ana Sopina / Ksenija Radić
Iva Čamber / Kristina Martinec / Marko Bogadi
Jelena Botteri / Ivana Stanić

Predavači

Šajn, Ivana, Autor

Ivana Šajn sveučilišna je prvostupnica arhitekture i urbanizma, a trenutno pohađa Diplomski studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na matičnom fakultetu sudjeluje u nastavi kao demonstrator u sklopu Katedre za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu. Studentsku stručnu prasku odrađuje u studiju 3LHD, gdje nastavlja povremeno raditi. Sudjeluje u nizu arhitektonskih radionica, hrvatskih i međunarodnih, te arhitektonskim natječajima. Članicom Sekcije mladih DAZ-a postaje u proljeće 2011.godine, te sudjeluje na projektima ''Akupunktura grada'', uređenju interijera udruge Zamisli, te programu Think Space. Voditeljicom Sekcije mladih postaje u prosincu 2011.godine.

Juvan, Uršula, Autor

Rođena je 1986. u Varaždinu. Diplomirala je početkom 2012. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 2009. je članica DAZ-a, a početkom 2010. postaje osnivajući član Sekcije mladih DAZ-a. Radi na projektima 'Zagreb-arhitektonski vodič', 'Akupunktura grada' i 'Parkovi Vukovara'. Sudjeluje na raznim natječajima i radionicama, kao sudionik ili organizator.

Korlaet, Luka, Voditelj radionice

rođen 1974. u Zagrebu; diplomirao 2001. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; dobitnik nagrade prof. Filipovića i Rektorove nagrade; od 2001. radi kao asistent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; od 2007. član HKA; apsolvirao doktorski studij iz oblasti urbanizma; sudjeluje u nastavi projektiranja stambenih zgrada; sudjelovao na brojnim arhitektonskim natječajima te osvojio i nekoliko nagrada od kojih 2 prve; 2009.-2011. član Izvršnog odbora DAZ-a; vodi program predavanja utorkom te uređuje web-stranicu Društva; član Organizacijskom tima Think Space-a; član Odbora za obrazovanje HKA.

Smode Cvitanović, Mojca, Voditelj radionice

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.