Kalendar

PROSTOR zaDRUGE: Fenomenološki doživljaj prostora, emocije i doživljaji

26.05.2017 - 26.05.2017
Ciklus: Mala škola arhitekture - PROSTOR za DRUGE

U sklopu novog ciklusa radionica Male škole arhitekture za srednjoškolce Prostor Zadruge, u Društvu arhitekata Zagreba održat  će se drugi blok radionica čiji će fokus biti fenomenološki doživljaj prostora. Kroz niz zadataka sudionike se osvještava kako sve opažamo prostor i na koji način prostor, osim formalnih oblikovnih karakteristika, evocira emocije i aktivira osjetila.
U uvodnom dijelu bavit ćemo se ascocijacijama koje određeni prostori pobuđuju i načinima mijenjanja percepcije prostora ovisno o raznim čimbenicima, nakon čega ćemo započete teme primijeniti u vanjski prostor i zajedno istraživati emocije i memorije mjesta koja su sudionicima poznata (Trg bana Jelačića, Oktogon, Zrinjevac...).
 
 
 
Fotografija:   Julien Duval 
 
 
 
RADIONICA UOČAVANJE PROSTORA, ZAGREB 26. 05. 2017.
 
DATUM ODVIJANJA RADIONICE | 26.05.2017.
 
NAZIV RADIONICE | Fenomenološki doživljaj prostora, emocije i doživljaji.
 
VODITELJI RADIONICE | Gordana Košćec Bousfield, Tamara Vidović mag.ing.arh, Ivan Zloušić mag.ing.arh
 
SUDIONICI | srednjoškolski uzrast
 
TRAJANJE RADIONICE | 120 min, termin 18:00-20:00
 
MJESTO | Društvo arhitekata Zagreb
 

U sklopu novog ciklusa radionica Male škole arhitekture za srednjoškolce Prostor Zadruge, u Društvu arhitekata Zagreba održat  će se drugi blok radionica čiji će fokus biti fenomenološki doživljaj prostora. Kroz niz zadataka sudionike se osvještava kako sve opažamo prostor i na koji način prostor, osim formalnih oblikovnih karakteristika, evocira emocije i aktivira osjetila.

U uvodnom dijelu bavit ćemo se ascocijacijama koje određeni prostori pobuđuju i načinima mijenjanja percepcije prostora ovisno o raznim čimbenicima, nakon čega ćemo započete teme primjeniti u vanjski prostor i zajedno istraživati emocije i memorije mjesta koja su sudionicima poznata (Trg bana Jelačića, Oktogon, Zrinjevac...).

Radionicu vode Gordana Košćec Bousfield, Tamara Vidović i Ivan Zloušić .

 

PROSTOR za DRUGE
Projekt PROSTOR zaDRUGE nastao je u okviru projekta  Mala škola arhitekture i nadovezuje se na okvir dosadašnjih radionica za osnovno školsku djecu  PROSTORiJA koje u ciklusu od sedam radionica približavaju djeci osnovne elemente  arhitekture i urbanizma - od forme i funkcije preko simboličkih vrijednosti  do isticanja važnosti osobnog angažmana. Predmet ovogodišnjih sedam radionica za srednjoškolsku djecu je javni prostor u kojem sve manje aktivno i s razumijevanjem sudjelujemo. Kroz radionice polaznicima želimo istaknuti nedjeljivost javnog prostora od uloge korisnika te važnost razvoja kritičkog mišljenja o prostoru.
OPA (Udruga za promicanje vizualne kulture), NOthing production (skupina neovisnih profesionalaca) HKA (Hrvatska komora arhitekata) i  DAZ (Društvo arhitekata Zagreba) pokrenuli su 2010. višegodišnji odgojno-obrazovni projekt s ciljem promicanja sadržaja s područja vizualne kulture i arhitekture  pod nazivom “Mala škola arhitekture - Prostor i ja“.  Radionice mlae škole arhitekture zajedno realiziraju učitelji likovne kulture i razredne nastave, arhitekti te studenti. U DAZ-u je do sada je održano više od 50 javnih radionica  i te se ostvarila suradnja s velikim brojem zagrebačkih škola,institucija i kulturnih programa.  Na radionicama je sudjelovalo  više od 1000 polaznika.
Prijave za sudjelovanje - e mail daz@d-a-z.hr, radionice su besplatne.
 

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Mala škola arhitekture - PROSTOR za DRUGE

Predmet ovogodišnjih sedam radionica za srednjoškolsku djecu je javni prostor u kojem sve manje aktivno i s razumijevanjem sudjelujemo.

Iz ciklusa

09.06.2017 - 09.06.2017
Mala škola arhitekture za srednjoškolce PROSTOR za DRUGE

19.05.2017 - 19.05.2017
Mala škola arhitekture - radionice za srednjoškolce

19.05.2017 - 19.05.2017
Održana radionica Male škole arhitekture - PROSTOR zaDRUGE


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.