Kalendar

U tinelu: Vera Grimmer i Ana Dana Beroš

21.02.2012 - 21.02.2012
Ciklus: U tinelu

Pozivamo Vas na druženje i razgovor u tinelu gdje ćemo razmjenjivati iskustva i razmišljanja o prezentaciji arhitekture kroz medije, knjige, časopise, o digitalnim izdanjima i društvenim mrežama koje su od velike važnosti za prezentaciju arhitekata, arhitektonske struke, teorije  i arhitekture. 21.02.2012. u 19 sati  u tinelu razgovaraju Vera Grimmer i Ana Dana Beroš, razgovor moderira Davorka Perić, autorica programa.

21.02.2012. u 19 sati,  IZDAVAŠTVO I ARHITEKTURA, Vera Grimmer i Ana Dana Beroš

* tinel - dalmatinski izraz za  gostinjsku sobu, soba za goste, DAZ, Trg bana Jelačića 3/1, Zagreb
** U tinelu razgovor uz čaj i kekse

Program U tinelu je uvršten u sustav Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 2 boda.

Vera Grimmer


Studij arhitekture završila je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 1985. godine objavila je velik broj prikaza i kritika u domaćim i stranim arhitektonskim časopisima. Za Gradsku vijećnicu u Beču koncipirala je i organizirala izložbe: Dubrovnik (izložba fotografija Damira Fabijanića), Raumgedanken – 8 Architekten aus Zagreb te Beiträge zur Urbanität (Prilozi urbanosti). Glavna je urednica časopisa Oris. Dobitnica je nagrade ‘Neven Šegvić’ za 2003. godinu.
 
Ana Dana Beroš

Ana Dana Beroš je freelance arhitektica, urednica časopisa Oris, aktivistica u Odredu za arhitekturu savjesti - ARCHIsquad, web urednica stranica Društva arhitekata Zagreba i programska voditeljica Think Space ciklusa internacinalnih konceptualnih arhitektonskih natječaja. Vodila je kreativni odjel arhitektonskog ureda ‘Dva Plus’ specijalizirajući se u arhitektonskim natječajima projects, u čijem timu osvaja par prvih nagrada u Hrvatskoj, kao i Posebno priznanje na Shinkenchiku natječaju u žiriju Jun Aokija u Japanu, 2009. Diplomirala je cum laude na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007., tijekom studija biva nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradom, a radno iskustvo stječe u renomiranim arhitektonskim uredim u Finskoj, Brazilu i Hrvatskoj.

O programu U tinelu:

Tinel okuplja starije i mlađe generacije arhitekata, koji vode dragocjene razgovore o temama iz područja arhitekture i kulture, nekulture i dr. Razgovor ne prekida moderator već se dozvoljavaju određena udaljavanja od teme i ulazak u anegdote i vezane priče. Posebnu dragocjenost nalazimo u prenesenim iskustvima starije generacije arhitekata koje bilježimo i objavljujemo na našem web portalu. U razgovorima namjera nam je u opuštenoj atmosferi koja dozvoljava slobodan i nesputan tijek misli  razgovarati u dobrom društvu.

Kroz ove neformalne razgovore arhitekata namjera nam je osvijetliti veze arhitekture i drugih kulturnih djelatnosti, odnosno skrenuti pažnju na involviranost arhitekata u društvena i kulturna pitanja izvan arhitektonskog miljea. Među generacijski razgovori omogućuju kontakt neophodan za razmjenu ideja među različitim generacijama arhitekata i drugih struka. Gosti U Tinelu su pozvani u parovima u kojima svaki od sugovornika ima iskustva sa zadanom temom razgovora  i jedan i drugi govori o zadanoj temi, a razlika je u godinama, iskustvu i perspektivi gledanja.

Program U tinelu je uvršten u sustav Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 2 boda.

Saznajte više o programu U tinelu:
Programi DAZ - U tinelu

Do danas su održana tri razgovora U tinelu između Azre Suljić i Bogdana Budimirova, Radovana Delallea i Saše Šimprage, Nevena Kovačevića i Hrvoja Hrabaka.

Autorica programa: Davorka Perić
Dizajn plakata: Jelena Perić
Oprema prostora: Ivana Šajn

Predavači

Perić, Davorka, Autor

diplomirala 1999. povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; od 2000. -2002. koordinatorica programa neprofitne udruge Academia moderna; od 2006. stručnog programa Društva arhitekata Zagreba; vodila stručne programe vezane uz promociju članova DAZ-a, interdisciplinarna predavanja i izložbe; od 2006. - 2010. članica uredništva web stranice Društva arhitekata Zagreba; autorica brojnih interdisciplinarni programa vezanih uz problematiku prostora i suvremenu hrvatsku umjetnost; selektorica programa za domaće i inozemne izložbe, festivale / izložbe, predavanja; od 2000. - 2010.osnivačica i kustosica festivala Vizura aperta u Momjanu; piše tekstove za kataloge izložbi, te za Hrvatski filmski ljetopis, Konturu, Vijenac, Zarez i Život umjetnosti, Art Republiku, 3. program HR, ČIP, Oris i dr.; članica studijske sekcije ULUPUH-a.

Beros, Ana Dana, Autor

Ana Dana Beroš is an architect, text writer and editor at Oris magazine, activist and educator at ARCHIsquad – Group for the Architecture of Conscience, web editor at Zagreb Society of Architects and programme coordinator of Think Space cycle of international conceptual architectural competitions at ZSA. She was head designer of studio ‘Dva Plus’ creative department in Zagreb focusing on architectural competition projects, where she won couple of first prizes on open competitions in Croatia and abroad (2007-2011), among which is the Shinkenchiku Residential Design Competition Merit Award by juror Jun Aoki in Japan, in 2009. She graduated cum laude at the Faculty of Architecture at the University of Zagreb in 2007, during her studies she received Dean’s and Rector’s Awards for Excellence in Architectural and Urban Design, and gained architectural expertise in Finland, Brazil and Croatia. Ana Dana Beroš je arhitektica, urednica časopisa Oris, aktivistica u Odredu za arhitekturu savjesti- ARCHIsquad, web urednica stranica Društva arhitekata Zagreba i programska voditeljica Think Space ciklusa internacinalnih konceptualnih arhitektonskih natječaja. Vodila je kreativni odjel arhitektonskog ureda ‘Dva Plus’ specijalizirajući se u arhitektonskim natječajima projects, u čijem timu osvaja par prvih nagrada u Hrvatskoj, kao i Posebno priznanje na Shinkenchiku natječaju u žiriju Jun Aokija u Japanu, 2009. Diplomirala je cum laude na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007., tijekom studija biva nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradom, a radno iskustvo stječe u renomiranim arhitektonskim uredim u Finskoj, Brazilu i Hrvatskoj.

Grimmer, Vera, Autor

Studij arhitekture završila je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 1985. godine objavila je velik broj prikaza i kritika u domaćim i stranim arhitektonskim časopisima. Za Gradsku vijećnicu u Beču koncipirala je i organizirala izložbe: Dubrovnik (izložba fotografija Damira Fabijanića), Raumgedanken – 8 Architekten aus Zagreb te Beiträge zur Urbanität (Prilozi urbanosti). Glavna je urednica časopisa Oris. Dobitnica je nagrade ‘Neven Šegvić’ za 2003. godinu.

Vezane vijesti

28/02/2012 - 28/02/2012

Osvrt na razgovor U tinelu: Vera Grimmer i Ana Dana Beroš

Na razgovoru U tinelu, održanom 21.02.2012. u DAZ-u, s glavnom temom Izdavaštvo i arhitektura, gošće su bile Vera Grimmer i Ana Dana Beroš, obje urednice časopisa Oris. I ovoga puta u tinelu se priča s teme o izdavaštvu proširila, na promociju i medijaciju arhitekture kroz izložbe, muzeje, simpozije... O čemu se još pričalo saznajte u nastavku.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Perić, Davorka
Autor

Beros, Ana Dana
Autor

Grimmer, Vera
Autor

U tinelu

Tinel okuplja starije i mlađe generacije arhitekata, koji vode dragocjene razgovore o temama iz područja arhitekture i kulture, nekulture i dr. Razgovor ne prekida moderator već se dozvoljavaju određena udaljavanja od teme i ulazak u anegdote i vezane priče.

Iz ciklusa

22.05.2012 - 22.05.2012
Arhitekti i konzervatori - u povijesnoj jezgri grada: Iva Letilović, Igor Pedišić i Miljenko Domijan

08.05.2012 - 08.05.2012
U tinelu: Leo Modrčin i Tomislav Pavelić

24.04.2012 - 24.04.2012
U tinelu: Pričajmo o turizmu s Dinkom Milasom i Dafne Berc

10.04.2012 - 10.04.2012
Osvrt na razgovor U tinelu: Ivan Juras i Luka Korlaet


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.