Ćurković Tomislav

Tvrtka: Dva arhitekta d.o.o.

Projekti

Vezane vijesti

07/11/2013 Nagrade

Studio Dva arhitekta osvojio Cemex nagradu

Arhitektonski studio Dva arhitekta osvojio je treću nagradu na međunarodnom natječaju Cemex Awards u kategoriji Housing za kuću u Njivicama na otoku Krku.


06/11/2013 Arhitektura

"Etika arhitekture" u Piranu

„Etika arhitekture“ je glavna ovogodišnja tema regionalne konferencije – Piranski dnevi arhitekture, koja se od 1987. bavi suvremenim i inovativnim trendovima u arhitekturi na svjetskoj i regionalnoj razini, a počinje 23. studenog.


26/04/2012 Nagrada

Hrvatski projekti u konkurenciji za Wienerberger Brick Award

U Beču se 03.05.2012. po peti put za redom održava dodjela međunarodne nagrade Wienerberger Brick Award u čijem žiriju prvi put sudjeluje i jedan član iz Hrvatske - predsjednik UHA-e Hrvoje Hrabak. U pet kategorija nominirano je ukupno 50 projekata iz 28 zemalja, uključujući i tri projekta iz Hrvatske: Kuća u Rudešu autora Tomislava Pavelića, Aula Pape Ivana Pavla II autora Saše Randića i Idisa Turata te Obiteljska kuća Podfuščak autora Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića.


06/12/2011 Godišnja ostvarenja

Tomislav Ćurković, Zoran Zidarić: Obiteljsko imanje

U narednih deset dana predstavljamo projekte nominirane za godišnje nagrade UHA-e. Počinjemo s projektom nominiranim za nagradu Drago Galić - Obiteljsko imanje na Bijači (BiH) autorskog dvojca Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića.


04/11/2011 Projekti

Predstavljamo dva hrvatska projekta nagrađena u Meksiku

Stambena građevina Istarska u Zagrebu i Poljana Pape Ivana Pavla II. u Zadru koje su u lipnju u Splitu bile među dobitnicima graditeljske nagrade CEMEX Hrvatska na svjetskoj razini su u Meksiku, u okviru jubilarne 20. međunarodne graditeljske nagrade CEMEX, osvojile priznanja u dvije kategorije.


24/10/2011 Projekt

Uspjeh kuće Podfušćak projektnog ureda 2A

Nakon prošlogodišnje nominacije za nagradu Drago Galić kuća Podfušćak projektnog ureda Dva arhitekta, autorskog dvojca Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića postiže tijekom 2011. godine hvalevrijedan uspjeh.


12/07/2011 Izložba

Novi vizualni identitet HKA

Otvorena je Izložba natječajnih radova s pozivnog Natječaja za znak i vizualni identitet HKA-a. Izložbu možete pogledati do 19. srpnja svakim radnim danom od 8 do 17 sati.


05/07/2011 HKA / UHA

Očitovanje HKA/UHA

Očitovanje na konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji i Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.


15/06/2011 UHA / HKA

Očitovanje na Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji

Predstavnici UHA / HKA, Hrvoje Hrabak, Tomislav Ćurković, Tea Horvat, Rajka Bunjevac i Silvio Bašić konferencijom za medije nastojali su javnosti, a i struci, približiti i pojasniti svoj stav i reagiranja na Zakon o prostornom uređenju i na sve probleme koje ovaj zakon donosi struci. Temeljem poziva Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva koje pokreće postupak Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji (Narodne novine broj 76/07 i 38/09) s ciljem njegove bolje i efikasnije provedbe, HKA je uputila tekst očitovanja na Izmjene i dopune ZPUG sa osnovim zamjerkama na Nacrt prijedloga Zakona te Primjedbama i prijedlozima HKA.


14/06/2011 UHA / HKA

Očitovanja na Prijedlog Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama

Udruženje hrvatskih arhitekata i Hrvatska komora arhitekata u srijedu, 8. lipnja, uputili su tekst očitovanja na Prijedlog Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama Državnoj tajnici, na poziv Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Očitovanje donosimo u cijelosti.


13/06/2011 Konferencija

Konferencija za medije o prijedlozima Zakona o postupanju s nezakonitim zgradama i izmjena ZPUG-a

Konferencija će se održati u srijedu,15. lipnja, u 12 sati u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekta, Trg bana J. Jelačića 3/1. U organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata, predsjednik HKA - Tomislav Ćurković i predsjednik UHA - Hrvoje Hrabak upoznat će javnost sa stavovima strukovnih organizacija o prijedlozima ova dva zakona.


03/05/2011 DZA

Ćurković, Zidarić, Njirić i Bušnja na Danima zagrebačke arhitekture

Zbog velikog interesa, rok za prijave za sudjelovanje na svečanoj promociji 6.5.2011. i na stručnom obilasku 7.5.2011. produžili smo do 5.5.


30/01/2011

APOLITIKA u Uredu Predsjednika

Izaslanstvo HKA i UHA prezentirali su projekt APOLITIKA Predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću


10/02/2010

Zajednička izjava DAZ-a, UHA-e i HKA u vezi projekta 'Cvjetni prolaz' 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.